Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Alertheid gevraagd bij parkeren rondom AZP

Alertheid gevraagd bij parkeren rondom AZP

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft onlangs bekendgemaakt, dat voertuigen die geparkeerd staan op de berm en langs de rijbaan, door de politie zullen worden weggesleept op kosten van de eigenaren. Dit roept op tot alertheid bij het parkeren en benadrukt het belang van het gebruik van de aangelegde parkeervakken die door het Ministerie van Openbare Werken zijn gecreëerd rondom het ziekenhuis, zodat ambulances ten allen tijde vrij kunnen bewegen en snel toegang hebben tot de benodigde locaties.

De bekendmaking van het AZP heeft diverse reacties uitgelokt onder de burgers. Het parkeerprobleem is al geruime tijd een punt van zorg voor het ziekenhuis. Als het grootste ziekenhuis in Paramaribo biedt het onvoldoende parkeermogelijkheden voor patiënten, personeel en andere bezoekers.

Hoewel recente werkzaamheden hebben geleid tot enige uitbreiding van parkeermogelijkheden voor bezoekers, raken deze parkeerplaatsen al snel vol. Dit vormt met name een uitdaging voor mensen die slecht ter been zijn, omdat zij vanaf de achterzijde van het AZP naar het voorste gedeelte moeten lopen, waar de meeste poliklinische en medische behandelingen plaatsvinden. Er moet dringend nagedacht worden over alternatieve parkeermogelijkheden om aan deze behoefte te voldoen.

Daarnaast blijft de veiligheid rondom het ziekenhuis een zorgpunt. De zogenaamde “parkeerwachters” die geld opeisen van bezoekers dragen niet bij aan een gastvrije en veilige omgeving. Aan de zijde van de Kernkampweg bestaat er zelfs het risico dat grote takken of vruchten vallen en schade veroorzaken aan de geparkeerde voertuigen.

SD