Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » AI-stickergenerator in Facebook Messenger maakt ook schunnige stickers

AI-stickergenerator in Facebook Messenger maakt ook schunnige stickers

De nieuwe stickergenerator in Facebook Messenger kan uitgelokt worden tot het maken van schunnige stickers. Op het sociale netwerk X delen verschillende gebruikers van de berichtendienst creaties met bijvoorbeeld billen, borsten en wapens.

Een klein aantal Engelstalige gebruikers van Facebook Messenger heeft al toegang tot de nieuwe AI-stickergenerator Emu. Die is vorige week door Facebook-moederbedrijf Meta gepresenteerd. Hoeveel mensen Emu al kunnen gebruiken is niet duidelijk, maar waarschijnlijk gaat het om een kleinschalige test van Meta.

Emu laat mensen stickers genereren in chatapps. Daarvoor beschrijven gebruikers wat er op een sticker moet staan. Vervolgens maakt Emu een paar voorbeelden. Die kunnen direct worden verstuurd.

Om te voorkomen dat mensen schunnige stickers maken, heeft Meta woorden als ‘bloot’ en ‘penis’ verboden. Maar de eerste gebruikers van de stickergenerator ontdekten dat je die beveiliging met bijvoorbeeld bewuste spelfouten kunt omzeilen.
Meta: ‘Hadden hier al voor gewaarschuwd’
“Het is bekend bekend dat dit soort AI-systemen onnauwkeurige of ongepaste resultaten kunnen opleveren”, vertelt een woordvoerder van Meta aan NU.nl. “Daarvoor hadden we al gewaarschuwd tijdens de presentatie van de stickergenerator.”

De Emu-stickergenerator wordt volgens de woordvoerder van het socialemediabedrijf verbeterd op basis van het gebruik en de feedback van mensen.