Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Agressieve 30-jarige verdachte die leverancier mishandelde, aangehouden

Agressieve 30-jarige verdachte die leverancier mishandelde, aangehouden

In de vroege uren van zaterdag 19 augustus is de 30-jarige verdachte G.M. gearresteerd door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) in een appartementencomplex gelegen in Paramaribo-Noord. De aanhouding ging gepaard met hevig verzet van G.M., wat leidde tot een confrontatie waarbij de politie genoodzaakt was om met verenigde krachten op te treden.

Volgens een op sociale media circulerend videofilmpje, dat snel viraal ging, zou de verdachte G.M. op vrijdag 18 augustus betrokken zijn geweest bij een ernstige mishandeling. Het slachtoffer van deze mishandeling is een 32-jarige leverancier met de initialen O.A. De leverancier werd tijdens zijn werkzaamheden bij een eethuis aan de Wilhelminastraat zonder enige aanleiding op brute wijze aangevallen door G.M. Het slachtoffer deed onmiddellijk aangifte bij de politie, wat leidde tot een kordaat optreden van de autoriteiten.

Na de aangifte startte het Regio Bijstandsteam Paramaribo een intensieve zoektocht naar de verdachte, die uiteindelijk werd opgespoord en geconfronteerd in het eerdergenoemde appartementencomplex. Bij zijn aanhouding bood G.M. hevig verzet tegen de politie, waardoor een fysieke confrontatie ontstond. De politie moest alle beschikbare middelen inzetten om het verzet van de verdachte te breken en hem onder controle te krijgen.

De aangehouden verdachte werd onmiddellijk overgebracht naar het politiebureau, waar hij vervolgens ter voorgeleiding werd vastgehouden. De zaak is inmiddels overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo, die verder onderzoek zal verrichten om alle details van het incident te achterhalen en om getuigen te ondervragen.

Nader onderzoek heeft aangetoond dat G.M., naast zijn betrokkenheid bij de aanval op de leverancier, ook eerder zonder aanleiding meerdere personen heeft mishandeld en bedreigd. De politie roept deze personen en eventuele slachtoffers van deze geweldsincidenten op om aangifte te doen bij de Recherche van Regio Paramaribo. Dit kan gebeuren bij het politiebureau Geyersvlijt, waar de recherche gevestigd is. Getuigen en slachtoffers kunnen ook contact opnemen via het telefoonnummer 451163.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie heeft de politie besloten om G.M. in verzekering te stellen, in afwachting van verdere juridische stappen.