Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Agent valt na bezoek aan Waka Pasi in slaap in zijn auto:: dienstvuurwapen uit auto gestolen

Agent valt na bezoek aan Waka Pasi in slaap in zijn auto:: dienstvuurwapen uit auto gestolen

De twee verdachten A.T. (32) en Z.V. (23) zijn maandag 5 juni door de politie aangehouden, op verdenking van diefstal van het dienst vuistvuurwapen van een agent..

De agent had zondag 28 mei aangifte op het politiebureau Centrum van de diefstal gedaan. De man verklaarde, dat hij samen met zijn nichtje voor vertier te Waka Pasi was. Op een bepaald moment liepen ze naar zijn auto, die geparkeerd stond in de Van Roseveltkade en ze namen plaats in de auto. Op dat moment werd zijn nichtje door een onbekende man benaderd die haar aan de praat hield. Nadat die man was vertrokken, sloot de agent zijn voertuig af en vermoedelijk door de alcohol die hij en zijn nichtje hadden gedronken, vielen zij op een bepaald moment in slaap. 

Na enige tijd schrok hij wakker en ontdekte dat zijn zwarte tas inhoudende zijn dienstvuistvuurwapen was verdwenen en dat het achterportier open stond. Hij deed direct aangifte, waarna de zaak voor verder onderzoek werd overgedragen aan de afdeling Recherche van Regio Paramaribo.

Na uitgewerkte informatie bleek, dat op die dag de agent geruime tijd werd achtervolgd. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe Z.V. en A.T. de diefstal uit de auto  hebben gepleegd. De verdachten werden opgespoord en respectievelijk in het ressort Kwatta en Uitvlugt aangehouden Het dienstvuistvuurwapen werd teruggevonden in de woning van de verdachte Z.V.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld.