Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Actoren in natuurlijke hulpbronnen worden aangescherpt

Actoren in natuurlijke hulpbronnen worden aangescherpt

Actoren binnen de sector van natuurlijke hulpbronnen in Suriname worden door het Trinidadiaanse Extractive Industries Transparency Initiative (EITI-Trinidad & Tobago) aangescherpt in zaken de sector rakende. De activiteit betreft de driedaagse workshop: “EITI Suriname on Improved Governance Frameworks for Extractive Industries”, die door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) wordt georganiseerd.

Deze workshop is op 20 september 2023 van start gegaan en maakt deel uit van de agenda van EITI-Suriname om actuele en accurate informatie te publiceren over het beheer van natuurlijke hulpbronnen in Suriname, inclusief de manier waarop concessies worden toegewezen, de belastingen die bedrijven afdragen en sociale bijdragen.

Ruim 90 participanten waaronder vertegenwoordigers van ambassades, ministeries, burgerorganisaties en bedrijven waren aanwezig op de eerste dag van de workshop. Volgens Novella Alcantra-Majana, National Coördinator van EITI-Suriname, is het de bedoeling dat EITI-Trinidad kennis deelt met de samenleving en EITI-Suriname om zodoende elkaar op te trekken.