Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Actieleiders 597 Beter Suriname niet klaar met protestdemonstraties

Actieleiders 597 Beter Suriname niet klaar met protestdemonstraties

“We gaan weer op straat komen”

Tekst en beeld Jason Pinas

PARAMARIBO — De protestgroep 597 Beter Suriname onder leiding van Rashley Resida, Marge Getrouw en Marcel Oostburg, maakt zich klaar om opnieuw straatacties te voeren. Wat het model zal zijn en wanneer de acties precies komen wordt nog geheimgehouden. Maar, “we gaan weer op straat komen. Laat dat duidelijk zijn. We komen weer op straat want deze regering is niet in staat om de randvoorwaarden te creëren, zodat dit volk het beter kan hebben”, benadrukt Resida tegenover de Ware Tijd. Hij wijst op de meerdere besluiten die president Chandrikapersad Santokhi ondanks felle protesten van grote delen van het volk toch worden doorgevoerd.

Friends and family

“Het is mede door het friends and family beleid dat we nu in deze situatie zijn beland. We hadden het al zwaar maar nu is het erger”, klaagt de actieleider verder. Samen met zijn collega’s is hij nu druk bezig met de voorbereidingen van wat binnenkort komen zal. “We zijn ook bezig met verschillende actoren. Ik kan nu wel alvast zeggen dat we zaken anders gaan aanpakken”, geeft Resida een schot voor de boeg. Hij vervolgt: “het is goed om te evalueren en te leren uit bepaalde situaties.” Zo is uit die evaluaties bepaald dat de groep regelmatig ook zal komen met informatiesessies voor de gemeenschap.

IMF open forum

In dat kader heeft 597 Beter Suriname haar eerste sessie achter de rug. Tijdens de zaterdag gehouden IMF open forum discussieavond zijn Winston Ramautarsing van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) en Palu hoofdbestuurslid, Henk Ramnandanlal, uitgebreid ingegaan op de economische situatie van het land en wat de samenleving mag verwachten in de komende periode. Na de afzonderlijke presentaties waren aanwezigen in de gelegenheid vragen te stellen. “Deze avond is bedoeld was meer voor kennisverrijking. Zodat we weten wat we de mensen moeten uitleggen wanneer ze ons bepaalde vragen stellen”, aldus Resida.

Duidelijke boodschap

Volgens hem is er een duidelijke boodschap naar voren gekomen tijdens het open forum. “De boodschap is dat deze regering haar huiswerk niet heeft gemaakt voordat ze zijn gestapt naar het IMF. Ze hadden weinig vertrouwen in eigen kunnen en hebben onvoldoende gezocht naar andere alternatieven.” Dit zal volgens Resida ook zo worden overgebracht aan de aanhangers van de protestgroep.