Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Acht vechtende vissers bij visserskampen in Coronie aangehouden

Acht vechtende vissers bij visserskampen in Coronie aangehouden

Agenten van het politiebureau Coronie hebben donderdag 25 mei de acht vissers G.L., B.W., G.V., S.W, G.R., B.V., L.N. en O.K na een vechtpartij aangehouden.

Na een melding van een vechtpartij bij de visserskampen aan de Eduard Wolfstraat in het district Coronie, troffem agenten ter plaatse de mannen aan die elkaar te lijf waren gegaan, gewapend met scherpe voorwerpen. 

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat het om twee groepen vissers ging die al geruime tijd een slepende ruzie hadden. Een deel van deze mannen is drie maanden geleden uit Paramaribo vertrokken daar zij emplooi vonden bij het visserskamp in het district Coronie.

Op een bepaald moment vonden de vissers van Coronie het niet prettig dat de mannen die uit Paramaribo kwamen, meer vis vingen. Hierdoor ontstonden er steeds woordenwisselingen tussen de vissers, die op 25 mei uit de hand liepen.

De verdachte vissers werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De politie van het bureau Wageningen is belast met het verder onderzoek in deze zaak.