Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “Aanhouding van 31-jarige verdachte wegens Poging tot Moord en Zware Mishandeling van Ex-Vriendin”

“Aanhouding van 31-jarige verdachte wegens Poging tot Moord en Zware Mishandeling van Ex-Vriendin”

Op vrijdag 15 september 2023 is de 31-jarige verdachte A.S. aangehouden door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) vanwege poging tot moord, zware mishandeling, en bedreiging van zijn ex-vriendin. Het slachtoffer, de 18-jarige R.N., had op maandag 28 augustus 2023 aangifte gedaan bij het politiebureau regio Centrum tegen de verdachte, die haar voormalige vriend was. De zaak werd overgedragen aan de afdeling Recherche Paramaribo voor verder onderzoek.

Het slachtoffer stemde ermee in haar ex-vriend te ontmoeten in een café aan de Wilhelminastraat nadat hij haar had gebeld om het weer goed te maken. Nadat ze hadden afgesproken, zette de ex-vriend haar af aan de Prins Hendrikstraat. Op dat moment vroeg hij haar om met hem mee naar huis te gaan en beloofde haar de volgende dag weer thuis af te zetten. Het slachtoffer weigerde, wat leidde tot een confrontatie waarbij de ex-vriend haar aanviel. Hij gebruikte een scherp voorwerp om verwondingen aan te brengen in haar gezicht, hals en rug. Na de aanval nam de verdachte de mobiele telefoon en SRD 3000 van het slachtoffer mee voordat hij vluchtte.

R.N. werd voor medische behandeling overgebracht naar de Spoedeisende Hulp (SEH). De verdachte is opgespoord en gearresteerd, maar het gebruikte voorwerp is niet teruggevonden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in hechtenis genomen.