Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » A20-voorzitter: “Politieke situatie nu redelijker dan voorheen”

A20-voorzitter: “Politieke situatie nu redelijker dan voorheen”

A20-voorzitter Steven Reyme is de mening toegedaan, dat de politieke situatie in Suriname redelijker is dan voorheen het geval was. Meer en meer Surinamers en ook politici beseffen dat er gekeken moet worden hoe het land samen kan worden opgebouwd. Politici moeten beseffen dat het volk momenteel moe is van de oude politiek en kijkt het uit naar welke leiders straks het land moeten leiden.

Reyme verwacht dat tijdens de verkiezingscampagnes gefocust zal worden op de rijkdommen van ons land doelende op opbrengsten uit de oliesector. De politiek is nu wat rustiger omdat politici elkaar gevonden hebben in het kiesstelsel. Politici hebben geen keus om nu te gaan denken hoe Suriname verder tot ontwikkeling gebracht kan worden.

A20 is volgens Reyme altijd voorstander geweest van een technocratisch kabinet en dienstbare politiek waarbij het algemeen belang voorop staat. In gesprek met SUN Web TV zei de voorzitter dat A20 doorgaat met de boodschap die ze verkondigt te weten dienstbaar leiderschap.

De partij wil verandering van de politieke cultuur en dat heeft tijd nodig. A20 wil een verandering teweegbrengen waarbij heel Suriname er beter van wordt en niet slechts een partij of loyalisten. Een van de zaken waar de partij tegen zal strijden is corruptie. Personen die namens de partij in een bepaalde functie gaan dienen mogen erop rekenen dat de partij geen grappen hiermee zal maken. Bovendien zal de persoon moeten voldoen aan een duidelijke profielschets.