Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “A NYUN PASI!”

“A NYUN PASI!”

Op 29 september 2023 viert de Nationale Partij Suriname haar 77e verjaardag in Grundyari met een feestvergadering genaamd “A NYUN PASI.” Tijdens deze bijeenkomst zullen verschillende sprekers, inclusief de Voorzitter, de nieuwe visie van de partij presenteren aan leden, genodigden en sympathisanten. De NPS feliciteert ook de Surinaamse gemeenschap met het nieuws dat Total Energies in 2028 zal beginnen met het verwerken van 700 miljoen vaten ruwe olie in de Surinaamse territoriale wateren.

De NPS benadrukt het belang van duurzame ontwikkeling in de offshore olie- en gasindustrie, waarbij de inkomsten ten goede moeten komen aan de gehele bevolking en niet alleen aan een kleine groep politieke figuren. Ze pleiten voor de oprichting van een speciaal ministerie voor Olie en Gas om duurzaam beleid te bevorderen.

De NPS heeft in bijna 50 jaar na de onafhankelijkheid bewezen dat ze zich inzet voor duurzame ontwikkeling en verantwoordelijk omgaat met de middelen en inkomsten van Suriname. Ze nodigen alle Surinamers uit om deel te nemen aan de feestvergadering en samen te werken aan de ontwikkeling van het land. De NPS gelooft dat ze, samen met progressieve burgers, hun beloften kunnen nakomen.