Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ACP/EU vergadering gaat onverkort door in Suriname

ACP/EU vergadering gaat onverkort door in Suriname

PARAMARIBO/KOPENHAGEN – Zojuist heeft de gezamenlijke vergadering van de ACP (voormalige koloniën van Europa) en Europese Unie (EU) bij meerderheid in Denemarken besloten dat de ACP/EU vergadering in november 2012 toch zal plaatsvinden in Paramaribo.

Een Surinaamse assembleedelegatie onder leiding van Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP), Remie Tarnadi (Mega Combinatie/NDP) en Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) was ook aanwezig op de vergadering in Kopenhagen. De Nederlandse EU vertegenwoordiging heeft hiermee een schandelijke nederlaag geleden tegenover de ACP landen die zich unaniem solidair hebben verklaard met Suriname.

Nederlandse Europarlementariër Toine Manders (VVD) heeft namelijk nutteloos getracht te voorkomen dat de vergadering in november in ons land zou worden gehouden. Hij heeft vergeefs zijn ondernomen strijd verloren tegen de aangenomen gewijzigde amnestiewet 1985/1992/2012 die kwijtschelding van straf schenkt aan alle verdachten van 8 decemberstrafproces in ons land. GFC Nieuws verneemt dat voorafgaand aan de stemming in Kopenhagen al werd verwacht dat er voor Suriname zou worden gestemd.


Posted

in

by

Tags: