Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verkeersbarometer naar dertien

Verkeersbarometer naar dertien

PARAMARIBO — Twee fietsers M.A. en B.G. zijn dinsdagavond na betrokken te zijn geraakt bij twee afzonderlijke aanrijdingen overleden en is de verkeersbarometer hierdoor gestegen naar dertien voor dit jaar. De 40-jarige M.A.  werd aan de Welgedacht A weg aangereden door een personenauto en raakte daarbij zwaar gewond. Volgens het voorlopige onderzoek van de Verkeersunit van Regio Midden reed hij richting de Magentakanaalweg komende vanuit de Indira Ghandiweg. Hij sloeg op gegeven moment rechts af naar de inrit van een supermarket en verleende daarbij geen voorrang aan het recht doorgaand verkeer.

Bij het beschrijven van de bocht werd M.A. onderschept door een autobestuurder, die uit de tegenovergestelde richting kwam. Het slachtoffer werd voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij kort daarna stierf.

In het tweede geval heeft de 61-jarige fietser B.G., na aan de Kuldipsinghstraat te zijn aangereden door een autobestuurder, ter plekke het leven gelaten. De politie van bureau Munder heeft uit het voorlopige onderzoek geconstateerd dat de automobilist over voornoemde straat reed. Hij kwam vanuit de Kwattaweg gaande richting Johannes Mungrastraat. Ter hoogte van pand no.13 kwam de fietser die in tegenovergestelde richting reed op de rijhelft van de autobestuurder met het noodlottig gevolg. In beide zaken zijn de automobilisten ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en zijn de voer- en rijtuigen ter keuring in beslag genomen.