Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ophef om nieuwswaardigheid uittreden Murphy Dahoe

Ophef om nieuwswaardigheid uittreden Murphy Dahoe

Santokhi op de foto met Murphy Dahoe
Op de sociale media is enig ophef ontstaan over de nieuwswaardigheid van het uittreden van de ondernemer Murphy Dahoe uit de Nationale Democratische Partij (NDP).
De VHP- commissie meldde gisteren in een persbericht dat de ondernemer zijn heil heeft gezocht bij de oranjepartij, dit uit ontevredenheid over het reilen en zeilen binnen de regerende paarse partij. Daarbij heeft de VHP een open brief van Dahoe aan NDP-voorzitter Desi Bouterse aangehecht.
Deze brief blijkt echter sedert 10 oktober 2012 door GFC Nieuws te zijn gepubliceerd, aangezien Dahoe reeds in dat jaar publiek bekend had gemaakt dat hij met onmiddelijke ingang uit de paarse partij stapt.
Ook maakte hij zijn misnoegen kenbaar over mogelijke beloften die de partijvoorzitter aan hem zou hebben gedaan over het houden van ‘schoon schip’ in de partij.
Dahoe stelde in de brief verder dat de beloftes van partijvoorzitter Bouterse ook ongeloofwaardig blijken te zijn, omdat hij nog tegenwerking ondervond van de overheid bij het dumpen van grof vuil op zijn perceel aan de Tout Lui Faut kanaalweg. In zijn boze bui trok Dahoe ook zijn uitspraak in dat de NDP een ‘Bromtyi Dyari’ zou zijn.
Anno 30 oktober 2014 wordt het uittreden van Dahoe uit de NDP volgens sommigen als recent nieuws door de VHP gebracht en zou de partij net als andere politieke organisatie ook doen aan vissen in andermans gronden.
Het voor hun “oud nieuws” over de terugkeer van Dahoe naar de VHP zou dan een reactie moeten zijn op de overstap van Keshopersad Gangaram Panday uit de NDP naar het Kabinet van de President, dit terwijl Dahoe dus al twee jaar uit de partij zou zijn gestapt.