Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Scholencomplex Noordpoolweg officieel geopend

Scholencomplex Noordpoolweg officieel geopend

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft op maandag 20 oktober de twee scholen op het complex aan de Noordpoolweg te Wanica officieel in gebruik genomen.
Het gaat om VOJ Noordpoolweg en het IMEAO 3. De mulo school trad het vorig schooljaar al in werking, terwijl de middelbare school dit jaar is verhuist naar de locatie.
De officiële opening van de scholen zou volgens minister Adhin niet zijn geschied zonder de gecombineerde inzet van de schoolleidingen en de technici van het ministerie. Vooral de technische dienst van het departement heeft een bijzondere bijdrage geleverd, meldt het Minov vandaag in een persbericht.
“Het overgroot deel van het kader op die afdeling is al gepensioneerd, toch wordt er prima werk verzet. Er is voor het IMEAO 3 zelf een speciaal programma van eisen gehanteerd om het gebouw op te zetten,” aldus de minister tijdens zijn toespraak bij de ingebruikname.
Peggy Amat, directielid van de school, zegt blij te zijn dat zij eindelijk een eigen gebouw hebben. Sinds de oprichting is het IMEAO 3 steeds in huurpanden gehuisvest.
De directie reageerde dus verheugd toen het ministerie hen in 2012 meedeelde over de plannen voor de opzet van een nieuw gebouw voor de school. Het nieuw gebouw telt 32 klassen en zes kantoorruimtes.
Mevrouw Sewbalaksingh, schoolhoofd van VOJ Noordpoolweg, zei tijdens haar toespraak dat de school sinds 2012 al in gebruik is genomen. Ze is er bijzonder trots op dat de school een goed slagingspercentage heeft, ondanks er voornamelijk ‘dispensatiegevallen’ op die onderwijsinstelling worden ingeschreven.
Minister Adhin kondigde bij de ingebruikname van het scholencomplex ingrijpende vernieuwingen binnen het onderwijsproces aan. Er zal gestreefd worden om het maximale te halen uit het potentieel van de leerlingen en het verhogen van hun maatschappelijke dienstbaarheid.
Hij zei te weten op welke plekken het onderwijs is weggezakt. Om dit weer op een hoog niveau te krijgen zullen zowel het ministerie als leerkrachten als leerlingen offers moeten brengen. Hij vraagt dus begrip en medewerking van alle betrokkenen in het vernieuwingsproces.