Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Dierenasielmedewerker met HIV liegt over zijn status, heeft geslachtsgemeenschap met 14-jarige vrijwilliger

Dierenasielmedewerker met HIV liegt over zijn status, heeft geslachtsgemeenschap met 14-jarige vrijwilliger

Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC NIEUWSREDACTIE- Een met HIV-besmette man had onbeschermde geslachtsgemeenschap met een 14-jarig meisje zonder haar op de hoogte te stellen van zijn medische status.

Hij liet haar vrijwilligerswerk doen in het dierenasiel waar hij werkte in zijn land Singapore. Dat deed hij ‘om dichter bij haar te komen.’

De 41-jarige man kreeg maandag 13 jaar en twee maanden cel, meldt Channel News Asia.

In 2019 kwam de man op vrije voeten nadat hij was ingesloten voor diefstal. Hij begon meteen met vrijwilligerswerk bij een dierenasiel en werd kort daarna in dienst genomen als trainer.

Hij ontmoette toen het meisje dat een bezoek met haar tante had gebracht aan het asiel en interesseerde haar om vrijwilligerswerk te doen.

De mede-eigenaar van het asiel zei aanvankelijk dat vrijwilligers 16 jaar of ouder moesten zijn, maar de dader wist hem te overtuigen.

Hij zei dat het slachtoffer erg geïnteresseerd was in vrijwilligerswerk en uit een “gebroken gezin” kwam. Het zou zonde zijn om haar niet te laten leren in het asiel en ze zou kunnen afdwalen, beweerde hij.

In september 2019 stemde het meisje in om zijn vriendin te zijn. De man loog haar voor dat hij alleenstaand was en nog bij zijn moeder inwoonde. Dit terwijl hij een vriendin had en een woning huurde.

In november van dat jaar gebruikte de broer van het slachtoffer haar telefoon en zag haar gesprekken met de dader op Instagram. Hij vertelde het aan hun vader die aangifte deed, waarna de man werd gearresteerd.

Het slachtoffer testte negatief op de SOA.

foto ter illustratie

Dit is een bericht van GFC Nieuws