Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Naskip opent deuren te Latour

Naskip opent deuren te Latour

De Latourweg blijkt heel aantrekkelijk en winstgevend te zijn voor de horeca-sector. Na eerst de Chinese restaurants, gevolgd door de warungs, rotishops en creoolse keuken, vestigden zich bekende zaken als Leckie’s, Wolly’s, Golden Wings zich ook naast gevestigde namen op Latour zoals Biga’s Barbeque, die ook gezelschap kreeg van Hes-D en daarvoor Furlen’s en Perry’s. De laatste twee vertrokken echter als snel.

Nu is het de beurt aan Naskip. De zaak heeft onlangs ook haar deuren geopend en schaart zich daarmee in de rij van de horecazaken langs deze weg. “Het is heel winstgevend,” wist de manager van één der horecazaken GFC Nieuws eerder te vertellen. Volgens hem verdient zijn fastfood restaurant op weekbasis zo’n 20.000 SRD aan de Latourweg. “Deze weg zou best tot de horecastraat van Suriname omgetoverd kunnen worden,” meent de manager.

Volgens hem heeft de straat zich de afgelopen jaren ontpopt tot een belangrijke verkeersader, vooral nadat de Saramaccadoorsteek vanwege de bouw van de nieuwe brug werd afgesloten. “Het grootste deel van het verkeer rijdt hier langs en men stopt dan al makkelijk om op weg naar huis om wat eten te kopen. Het is heel makkelijk.”

Voorlopig ziet de manager geen einde aan de nieuwe vestigingen. “De straat wordt heringericht en het is duidelijk dat heel wat gebouwen een transformatie ondergaan,” aldus de manager. Hij constateert bijna een soortgelijke ontwikkeling als welke zich voordoet in de Gompertstraat, waar woonhuizen moeten wijken voor winkelpanden.