Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nederlandse ambassade organiseert Wereldverteldag

Nederlandse ambassade organiseert Wereldverteldag

De ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden organiseert vandaag de Wereldverteldag. Elk jaar vertellen vertelkunstenaarswereldwijd verhalen over hetzelfde thema. Het doel van de Wereldverteldag is meer aandacht vragen voor het vertellen en in het bijzonder het besef van de noodzaak en meerwaarde van het vertellen voor elke samenleving.

Op 20 maart wordt jaarlijks en wereldwijd in alle mogelijke talen op alle denkbare plekken het vertelfeest gevierd. Terwijl wij in Suriname op die dag nog in diepe rust verkeren zijn Vertelkunstenaars in Nieuw Zeeland al actief met hun presentaties. Dit jaar is het thema heel ruim: Monsters, Slangen en Draken.

Behalve het genot van de verhalen is deze dag ook bedoeld om aandacht te vragen voor het ambacht van vertellen.Aandacht voor nut en noodzaak, waarde en meerwaarde van de vertelkunde en vertelkunst. Ook dit jaar zal het Garagetheater van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederland in Suriname de ontmoetingsplaats vormen voor Publiek en vertelkunstenaars Hilli Arduin en Guillaume Pool.

Interactie tijdens de vertellingen wordt zeer op prijs gesteld. De thema’s voor vanavond zijn monsters, slangen en draken. De vertellers: Hilli Arduin en Guillaume Pool. Het geheel is gratis en vangt aan om 20:00 uur in het Garagetheater van de Nederlandse ambassade aan de Roseveltkade. De toegang is gratis.

De kunstenaars zullen de aanwezigen meenemen naar de wereld van draken, slangen en monsters. Er wordt geëxperimenteerd met onderbrekingen (koti tori), waarbij mensen die de vertelling onderbreken in de gelegenheid worden gesteld om een element aan het verhaal toe te voegen. Dit mag een opmerking, lied of dansje zijn. Na deze onderbreking zal het verhaal zo snel mogelijk worden teruggegeven aan de verteller. De ambassade spreekt de hoop uit dat dit experiment de levendigheid en interactie zal vergroten.