Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Sport komt dichterbij de gemeenschap

Sport komt dichterbij de gemeenschap

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken zal in het dienstjaar 2019, sport dichterbij de gemeenschap brengen.

Zoals eerder aangegeven is het ministerie doende in de districten Paramaribo, Sipaliwini, Wanica, Commewijne en Nickerie multifunctionele kunstgrasvelden aan te leggen. Voornamelijk jongeren zullen de kans krijgen om van deze kunstgrasvelden gebruik te maken en hun talenten op sportgebied te ontwikkelen.

Met de aanleg van deze kunstgrasvelden worden de diverse buurten voorzien, om te komen tot zowel talentontwikkeling als de buurtsportontwikkeling, zei minister Lalinie Gopal van Sort- en Jeugdzaken in De Nationale Assemblee (DNA).

Met de aanleg van de multifunctionele sportfaciliteiten speelt het ministerie niet alleen in op de behoefte aan deugdelijke en bruikbare sportinfrastructuur, maar zorgt er tevens voor dat de nodige deskundigheid beschikbaar wordt gesteld om de zo nodige begeleiding te bieden.

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) is volgens minister Gopal zorg gedragen dat ten behoeve van alle 8 (acht) aangelegde en nog aan te leggen kunstgrasvelden minimaal 20 World Coaches per locatie worden opgeleid via het internationaal maatschappelijk programma World Coaches van de KNVB. Dit betekent dat de World Coaches in de middaguren op de diverse velden worden ingezet in de eigen buurt ten behoeve van de begeleiding van de jeugdigen zowel op sportief als sociaal vlak.

Deze World Coaches leren de jongeren voetballen en gebruiken het voetballen om ze de nodige levensvaardigheden bij te brengen. Het ministerie van Sport- en jeugdzaken tracht naar zeggen van de bewindsvrouw middels een meersporige aanpak met betrekking tot de aan haar opgelegde taakstelling, met name: de ontwikkeling, de bevordering en de begeleiding van de sport in de ruimste zin, de bevordering van de ontwikkeling en begeleiding van de jeugd buiten schoolverband en het opleiden van kader voor de sport en het jeugdwerk te bewerkstelligen.

Er treedt verandering op in de toename van het aantal sportfaciliteiten. Duidelijk is ook te merken dat door het programma, Inzet Buitenlands Kader er vele van onze jeugdigen, waaronder sommigen ook uit het Binnenland, erbij betrokken zijn. Duidelijke voorbeelden hiervan zijn Miquel van Assen en Monifah Djoe, die laatstelijk ook gekroond is tot medaillewinnaar bij de Carifta Games 2019.

Het bericht Sport komt dichterbij de gemeenschap verscheen eerst op GFC Nieuws.