Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verslaving aan smartphone zorgt voor depressie en angsten bij tieners

Verslaving aan smartphone zorgt voor depressie en angsten bij tieners

Stellen dat tieners alsmaar meer afhankelijk worden van hun smartphone, mag intussen gelden als schoolvoorbeeld van ‘een open deur intrappen’. Een nieuwe studie toont aan dat die afhankelijkheid een impact kan hebben op de hersenen van die tieners. Wanneer ze verslaafd zijn aan hun smartphone, lopen tieners een groter gevaar op depressie en angsten, schrijft demorgen.be.

Onderzoekers van de universiteit van Seoel hebben een onevenwicht ontdekt in de hersenchemie van jongeren die verslaafd zijn aan smartphones en het internet. De wetenschappers namen hersenscans van 19 aan internet of hun smartphone verslaafde tieners en vergeleken die met de scans van 19 ‘gezonde’ controlepersonen.

Twaalf van de 19 verslaafden kregen ook negen weken therapie. Daarnaast werden ook tests afgenomen om de graad van verslaving te meten. “Hoe hoger de score, hoe ernstiger de verslaving”, verklaart professor Hyung Suk Seo, auteur van de studie.

Slapeloos en impulsief

Uit de resultaten bleek dat de verslaafde tieners opmerkelijk hogere scores haalden op het vlak van depressie, angsten, slapeloosheid en impulsiviteit dan de controlegroep.

De hersenscans onthulden ook afwijkende waarden van de chemische stof die hersensignalen vertraagt en van de chemische stof die ervoor zorgt dat hersencellen elektrisch actiever worden.(demorgen.be)

Foto: Thinkstock