Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Verbetering concurrentiepositie agrarische sector met IDB-lening

Verbetering concurrentiepositie agrarische sector met IDB-lening

De concurrentiepositie van de agrarische producten in Suriname zal binnenkort worden verbeterd. Met de eerste tranche van de US$ 17,5 miljoen lening van de Inter-American Development Bank (IDB), welke binnenkort wordt verwacht, zal het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een aanvang maken met de werkzaamheden van het bovengenoemde.

Dit zal geschieden met de versterking van zowel de dier- als plantgezondheid en van de voedselveiligheid. De middelen zullen worden besteed aan onder andere de afbouw van het laboratoriumcomplex en de aanschaf van materialen voor onder meer residu-onderzoek alsmede onderzoek op geïmporteerde pesticiden.

Behalve het trainen van het kader wordt eveneens ernaar toe gewerkt dat het laboratoriumcomplex aan de internationale standaarden voldoet. Hierdoor hoeven monsters niet meer naar het buitenland te worden gestuurd, waar producenten veel aan uitgeven.

Er zal verder gewerkt worden aan innovatie van de agrarische sector door de financiering van strategische en aangepaste landbouwkundige onderzoeksprojecten in samenwerking met internationale onderzoeksinstituten, met de nadruk op de validatie en overdracht van technologie aan de producenten.(GFC)