Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinaams staatshoofd neemt rust na ‘lange dagen’

Surinaams staatshoofd neemt rust na ‘lange dagen’

PARAMARIBO, 24 apr – President Desiré Bouterse moet het even rustiger aan doen. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is het staatshoof ‘oververmoeid.’ Bouterse heeft lange dagen achter de rug, ook vanwege zijn bezoek aan het binnenland. Hij woonde er onder meer de rouwplechtigheden bij van het vorig jaar overleden opperhoofd van de Aukaners.

Er waren ook besprekingen met lokale autoriteiten. Na terugkeer maakte Bouterse een vermoeide indruk. Hij zag er gestrest uit en sprak moeizaam. Het was zelfs zo erg dat hij niet in staat was het lijstje niet residerende ambassadeurs af te werken. De ambassadeurs zijn nu in Suriname voor het aanbieden van hun geloofsbrieven. Bouterse kwam niet verder dan de helft van het lijstje. Volgens Lackin gaat het staatshoofd twee dagen met verplicht verlof.

Er is een ‘rustmoment ingebouwd’ in het presidentiële werkprogramma. Bouterse heeft de afgelopen bijna drie jaar van zijn regering momenten van uitval gehad. De eerste keer, kort na zijn aantreden, was er sprake van een dengueaanval. Volgens Lackin is dat nu niet het geval. “De president is niet ziek. Het is oververmoeidheid. Dat heeft het werk niet mogen ophouden, de president heeft zijn instructies gegeven.”


Posted

in

by