Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Budeke: “NPS, Sranan abi yu fanodu”

Budeke: “NPS, Sranan abi yu fanodu”

“NPS, Sranan abi yu fanodu.” Zo luidde de boodschap van Marlon Budeke, voorzitter van de afdeling Commewijne, tijdens de Opo Yari van de partij. Hij verwees naar de geschiedenis waarbij de NPS steeds instaat is geweest om Suriname op te bouw en te brengen naar groei en ontwikkeling.

De NDP heeft elk jaar een andere slogan gehad voor het jaar; van ‘Doe jaar tot ‘Jaar van de waarheid’. “Maar”, zei Budeke, “2016 is het jaar van de Nationale Partij Suriname. Wij moeten een vuist maken en de eenheid en krachten tentoon spreiden om ten strijde te trekken tegen het onrecht wat ons wordt aangedaan.” Er is slecht beleid gevoerd ook in Commewijne, zegt hij.

Alle NPS-ers die zijn gegroeid met regels van normen en waarden, respect en discipline moeten opstaan fu feti gi Sranan. Ook NPS-parlementariër Patricia Etnel ondersteunde deze bewering. Zij zegt dat er meer gedaan moet worden aan gezinsversterking. “Het beleid fu kraka den gezin, is zoek. Maar, mi sa feti fu yep’ sorgu tak’ ala sma ab’ wan betre tamara.”

Etnel zegt dat zij haar stem steeds zal laten horen wanneer het niet goed gaat met gezinnen die de basis vormen van de ontwikkeling van. Suriname. De NPS parlementariër  noemt het pijnlijk te moeten aanschouwen hoe vrouwen/moeders hosselen om het hoofd boven water te houden.

“En dan is er een regering die hen een pakket aanbiedt, in plaats van beleid te maken om te komen tot duurzame oplossingen voor gezinnen en jeugdigen.” Etnel verzekerde het gehoor dat de Frambo van de NPS steeds meer oplaait waarmee zij aangeeft dat op weg naar 2020 NPS-ers zullen optrekken om te werken aan herstel bij overname.