Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » 90% van de ambtenaren meldt zich tijdens verplichte Landsdienarenregistratie

90% van de ambtenaren meldt zich tijdens verplichte Landsdienarenregistratie

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft op 23 mei de resultaten van de verplichte Landsdienarenregistratie (LDR) en het vervolgtraject bekendgemaakt. 

Volgens het landsdienarensysteem zijn er ongeveer 54.000 personen in overheidsdienst; hiervan hebben 48.622 ambtenaren zich geregistreerd. 

Loon 6.000 niet geregistreerde ambtenaren wordt stopgezet

Van de 6.000 ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd, zal het loon stopgezet worden. Verder is er een groep van 5.000 ambtenaren die zich wel hebben geregistreerd, maar nog geen werkplek hebben. 766 landsdienaren hebben zich voor vervroegde uitdiensttreding om gemeld. De procedure voor de vervroegde uitdiensttreding is inmiddels ingezet. 

Minister Somohardjo stipt aan dat samen met de minister van Financiën en Planning de stimulus beschikking is getekend, bedoeld voor ambtenaren die vervroegd uit overheidsdienst willen treden. 

Als gevolg van de LDR wordt de betaalrol ook opgeschoond, persoonsgegevens zijn makkelijker te verifiëren en ook de personen die oneigenlijke betalingen krijgen. Tenslotte gaf de bewindsman mee dat er een modern personeel informatiesysteem wordt gelanceerd per 1 januari 2024.