Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » 8-jarige Imarcio Afie warm onthaald door Brunswijk

8-jarige Imarcio Afie warm onthaald door Brunswijk

De 8-jarige Imarcio Afie is maandag overgevlogen naar Paramaribo. Hij kreeg bij aankomst een omhelzing van vicepresident Ronnie Brunswijk, die hem opwachtte op het vliegveld Zorg en Hoop. Afie, die met de helikopter is overgevlogen, werd door Brunswijk naar de ambulance begeleid. De bedoeling is dat hij in Paramaribo verder wordt behandeld.

De kleine ‘Tempi’, zoals hij bekendstaat, is verzwakt doordat hij dagenlang niet voorzien was van het nodige voedsel. Het is nodig dat hij de hulp krijgt en behandeld wordt in het ziekenhuis. “Den tik a man op” omdat hij zwak is en hij is een kind. Hij heeft de doktersbehandeling nodig, maar het gaat verder goed met hem,” geeft oom Raymon Afie door aan Suriname Herald. “Alles van hem is goed. Hij is niet ziek. Wel weten we niet hoelang hij onder doktersbehandeling zal zijn,” geeft oom Afie aan.

Volgens de oom praat Tempico, zoals hij ook genoemd wordt, normaal met hen. “A man e tak nanga unu en un breti fu dati ooktu,” merkt de blije Afie op.

Districtscommissaris van Tapanahony, Henk Deel, is blij dat Tempico teruggekomen is uit het bos. De zoekploegen waren teleurgesteld. Al dagen keerden ze teleurgesteld terug uit het bos. “We zijn blij,” geeft de burgervader aan.

Regiocommandant Oost Melvin Pinas is ook blij dat de verdwaalde Tempi terecht is. Hij vindt het wel jammer dat de Franse autoriteiten niet hebben meegewerkt om toestemming te verlenen aan de manschappen van het Nationaal Leger om het Franse grondgebied te betreden, terwijl Suriname en de Fransen een goede samenwerking hebben. Deze twee landen voeren gezamenlijke projecten uit en patrouilleren ook gezamenlijk wanneer het gaat om veiligheid.

De eenheid die naar Stoelmanseiland was vertrokken, is gisteren teruggekeerd naar Paramaribo.

Tempi vluchtte uit angst het bos in toen de Franse politie op een illegale goudmijn van zijn oom arriveerde dicht bij de Franse nederzetting Gran Santi. Hij was twee weken verdwaald in het bos.