Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » 50-jarige verdachte achter tralies na verduistering en oplichting

50-jarige verdachte achter tralies na verduistering en oplichting

De 50-jarige verdachte C.S. is gisteren aangehouden aan de Letitia Vriesdelaan in het ressort Centrum door de Recherche van Regio Paramaribo, vanwege verdenking van verduistering en oplichting. De benadeelde G.V. (30) heeft op 19 augustus 2023 aangifte gedaan tegen deze verdachte wegens verduistering en oplichting.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de aangever op 18 augustus 2023 over de Martin Luther Kingweg reed en werd aangehouden door een buurtbewoner die om een lift vroeg.

Op dat moment bevond ook de verdachte C.S. zich ter plaatse en vroeg eveneens om een lift, waarna hij instapte. Bij aankomst in de stad betaalde de verdachte C.S. de benadeelde SRD 100 voor de lift en noteerde het telefoonnummer van de aangever met de bedoeling om contact op te nemen voor eventuele toekomstige ritten.

Conform de afspraak belde hij dezelfde avond G.V. op, om hem te komen ophalen, omdat hij een afspraak had met de voormalige president bij de Anton Dragtenweg. Bij aankomst op de bedoelde locatie stelde de verdachte de aangever de vraag of hij alleen naar de ex-president kon rijden, aangezien hij al eerder had aangegeven, dat hij alleen zou zijn. Ondanks zijn vertrouwen stemde de goedgelovige G.V. ermee in om zijn voertuig, inclusief een laptop, mobiele telefoon en persoonlijke bezittingen, aan de verdachte af te staan.

Vervolgens wachtte hij vanaf 23.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 07.00 uur voor een winkel in de nabijheid van Leonsberg. Nadat hij tot de ontdekking kwam dat de ex-president geen weet had van de afspraak, besloot G.V. naar de woning van de voormalige president te gaan om te informeren bij de beveiligingspersoneel. Zij bevestigden dat er niemand langs was geweest, wat G.V. ertoe bracht om aangifte te doen bij het politiebureau Geyersvlijt.

Na het verkrijgen van relevante informatie werd de verdachte C.S. geïdentificeerd, gevolgd door zijn opsporing en arrestatie. Zowel het voertuig als de gestolen items werden op diverse locaties waar ze waren achtergelaten teruggevonden en overgedragen aan het slachtoffer.

Tijdens het politieonderzoek kwam aan het licht dat C.S. dezelfde persoon was die werd gezocht in een andere zaak. Hierbij had hij op 7 augustus 2023 een mobiele telefoon gestolen van een assistent-arts in een ziekenhuispoli, onder het voorwendsel dat zijn vrouw was opgenomen en hij haar dringend moest bellen.

In overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte C.S. in afwachting van verdere onderzoekshandelingen door de politie in voorlopige hechtenis genomen. De Recherche van Regio Paramaribo doet een oproep aan eventuele andere slachtoffers van soortgelijke misdrijven om contact op te nemen met de genoemde onderzoeksdienst om aangifte te doen.