Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » 5-jarig meisje vermoedelijk door rattengif omgekomen

5-jarig meisje vermoedelijk door rattengif omgekomen

Het 5-jarig meisje dat is overleden in een woning aan de A. Pikaweg te Bernarddorp, had vermoedelijk rattengif ingenomen met de dood tot gevolg, laat de politie weten.

De politie van het bureau Rijsdijk kreeg dinsdag omstreeks 06.00 uur de melding dat er een lijk was aangetroffen in de woning. Bij aankomst op het adres bleek het te gaan om het 5-jarige meisje I.J., dat geen tekenen van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van het kind vast.

Tijdens het onderzoek van de politie is geconstateerd dat het meisje eerder klaagde over hoofd- en buikpijn. Op basis daarvan werd ze door haar moeder gebaad en in bed gelegd om te gaan slapen. Toen de moeder haar dochtertje de volgende dag omstreeks 05.09 uur wakker maakte om haar naar de dokter te brengen, merkte zij op dat het kind niet reageerde.

Twee andere kinderen die ook aanwezig waren, klaagden eveneens over hoofd- en buikpijn. Volgens de moeder had zij rattengif in huis geplaatst, omdat ze last had van ratten. De moeder kreeg direct opdracht om de twee andere kinderen naar de dokter te brengen voor medische hulp. Op het erf werden ook vier dode kippen aangetroffen.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het levenloze lichaam van I.J. door de politie in beslag genomen voor obductie.