Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » 3e Nationale Hindu Mandir Besturen conferentie

3e Nationale Hindu Mandir Besturen conferentie

Vishva Hindu Parishad Suriname organiseerde op 8 oktober de 3e Nationale Hindu Mandir Besturen conferentie. Tijdens deze conferentie wordt er als één Hindu Familie, ongeacht welke stroming, door alle mandirs van Suriname nagedacht over hoe de Mandir als deel van de Hindu religie beter tot zijn recht kan komen. Hoe de mandirs van bhakti kendra (religieuscentrum) kunnen worden omgebouwd tot shakti kendra (krachtcentrum).

Tijdens de eerste conferentie in 2015 werd gewerkt aan het omschrijven van duidelijke functieprofielen voor bestuursleden van de mandirs, hoe de mandirs invloedrijker en zelfvoorzienend kunnen worden en hoe ze de faciliteiten beter kunnen benutten.

Tijdens de tweede conferentie in 2018 is er gewerkt aan het versterken van de eenheid tussen de verschillende mandirs door hen de kans te geven om best practices met elkaar te delen en zo van elkaar te leren. 

De derde conferentie werd gehouden om samen tot een actieplan te komen hoe actuele problemen kunnen worden aangepakt. Bijvoorbeeld de economische situatie in het land maakt het draaiend houden van mandirs erg zwaar en zijn de hoge kosten voor religieuze diensten een belangrijke factor geworden voor het bekeringsprobleem. Hier is een 3 jaren actieplan uit voortgekomen waar verschillende actoren aan zullen gaan werken. 

De hoofdbesturen van Arya Dewakar en Sanatan Dharm hebben hierbij een bijzondere bijdrage geleverd en zullen ook de trekker zijn van enkele belangrijke acties. Vishva Hindu Parishad blijft de voortgang monitoren en brengt de groep over 3 jaren weer bijeen om te evalueren en verdere acties uit te zetten.

Vishva Hindu Parishad is opgericht in 1964 in Bharat en werkt wereldwijd aan het organiseren en consolideren van de Hindu samenleving en het beschermen van de Hindu Dharma. Met tomeloze inzet wordt gewerkt aan het samenbrengen van de verschillende stromingen (eenheid in verscheidenheid) en het verlichten van sociale uitdagingen in de gemeenschap.