Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » 23 spelers in eindselectie Natio

23 spelers in eindselectie Natio

Bondscoach Aron Winter heeft de eindselectie in aanloop naar de Concacaf Nations League wedstrijden tegen Haïti en Grenada bekendgemaakt. Van de 41 spelers in de voorselectie zijn 23 overgebleven.

Doelman Jonathan Fonkel is er voor het eerst bij. De sluitpost van Robinhood zat ook bij de voorselectie in aanloop naar de duels tegen Grenada en Cuba in de vorige FIFA-window, maar haalde toen de eindselectie niet. Sterke optredens in Caribbean Cup-verband hebben echter gemaakt dat de doelman nu wel geselecteerd is.

In totaal zitten er vijf spelers uit de lokale competitie in de selectie. Naast Fonkel maken ook diens Robinhood-teamgenoten Renske Adipi, Jamilhio Rigters en Shaquille Cairo deel uit van het team van Winter, terwijl ook Sergino Eduard van Transvaal zijn opwachting maakt.

Er zijn weliswaar twee opvallende afwezigen: spelmaker Diego Biseswar en spits Mitchell Te Vrede. Het is vooralsnog niet duidelijk waarom het duo dat reeds geruime tijd vaste waarde is in de nationale selectie er dit keer niet bij zal zijn.

Natio komt op 12 oktober eerst uit tegen Haïti en drie dagen later tegen Grenada. Beide duels zijn thuiswedstrijden en worden in het Franklin Essed stadion afgewerkt.

Suriname staat momenteel met één punt voorlaatste in poule B van de A-divisie. Grenada die ook één punt heeft is hekkensluiter vanwege het doelsaldo. Jamaica is koploper met vier punten, evenveel als nummer twee Cuba. Honduras en Haïti tellen drie om twee punten.

Eindselectie
Doel: Warner Hahn, Joey Roggeveen Jonathan Fonkel.

Verdediging: Sean Klaiber, Navajo Bakboord, Dion Malone, Myenty Abena, Shaquille Pinas, Stefano Denswil, Ridgeciano Haps, Kelvin Leerdam, Kenneth Paal, Djevencio van der Kust.

Middenveld: Dhoraso Klas, Renske Adipi, Sergino Eduard.

Aanval: Leandro Kappel, Sheraldo Becker, Yanic Wildschut, Florian Jozefzoon, Jamilhio Rigters, Shaqiille Cairo, Gleofilo Vlijter.