Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » 15-jarige verdachte gearresteerd voor autodiefstal in Latour

15-jarige verdachte gearresteerd voor autodiefstal in Latour

De politie van het bureau Latour heeft gisteren de 15-jarige N.A. aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto.

De wetsdienaren van het politiebureau kregen een melding van het Command Center over een gestolen auto in de Krapestraat en begaven zich ter plaatse voor nader onderzoek. Bij aankomst troffen ze een man aan die claimde een ondernemer te zijn die auto-interieurs schoonmaakt.

Volgens hem was het gestolen voertuig van een klant voor wie hij het interieur aan het reinigen was. De auto stond voor zijn bedrijf geparkeerd en de sleutels waren in zijn kantoor opgeborgen. Hij had zijn huis verlaten op de avond van zondag 24 september 2023 rond 21.00 uur. Toen hij de volgende ochtend omstreeks 03.00 uur terugkwam, ontdekte hij dat de auto verdwenen was.

Na een grondig onderzoek kwam de jeugdige verdachte N.A. in beeld, en kort daarna werd hij in hechtenis genomen. Hij zal worden voorgeleid op het politiebureau.

In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten dat N.A. in voorlopige hechtenis blijft. Gezien zijn jeugdige leeftijd wordt hij vastgehouden in het Jeugd Doorgangshuis Opa Doeli, en het verdere onderzoek is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.