Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » 122 manschappen Nationaal Leger bevorderd naar naast hogere rang

122 manschappen Nationaal Leger bevorderd naar naast hogere rang

Tekst en beeld Valerie Fris

PARAMARIBO — Vijf officieren, acht onderofficieren en 109 manschappen van het Nationaal Leger zijn vrijdag in de Memre Boekoe Kazerne  bevorderd naar een naast hogere rang. Kolonel Werner Kioe A Sen gaf mee dat hij merkt dat het personeel keihard werkt en dat hen daarom hun bevordering niet ontnomen mag worden.

“Ook het burgerpersoneel, dat een deel is van onze organisatie, hoort hierbij en wij zullen voor hen opkomen”, zei de kolonel. Hij verwees ook naar tien maart toen er 128 manschappen zijn bevorderd. Het vorig jaar waren dat totaal 830 personeelsleden.

Minister Krishna Mathoera die ook aanwezig was, was bijzonder trots. Ook zij is de manschappen erkentelijk voor hun inzet. “Ook de samenleving is jullie dankbaar want u bent dienstbaar”. Zij riep de bevorderden op, om zich verder te scholen en te leren.

“Leren hoef je niet alleen formeel te doen maar je kunt bijvoorbeeld ook aan het lezen slaan waardoor je kennis wordt opgeschroefd”, deelde Mathoera mee. Daardoor hoopt zij dat ook het imago van het Nationaal Leger wordt opgeschroefd.