door Robin Rosario

PARAMARIBO – De grote brand die gistermorgen gewoed heeft aan de Jodenbreestraat en drie bedrijfspanden in as legde, heeft het zwerversprobleem in de binnenstad weer doen oplaaien. Slachtoffers die zware schade hebben geleden door de brand, zeggen in gesprek met de media van alles te hebben gedaan om de zwervers die zich in het onbewoonde pand waar vermoedelijk de brand is ontstaan, weg te krijgen.

Het mocht echter niet baten. Het zwerversprobleem wordt ook door de politie onderkend maar ook zij kan niet optreden omdat er een stuk wetgeving op dit gebeid ontbreekt. Daklozen die worden opgepakt omdat zij zich in onbewoonde panden bevinden, worden binnen de kortste keren weer de straat opgestuurd.

Volgens een politieman is het dweilen met de kraan open. Wanneer er iets zoals in dit geval is gebeurd, praat iedereen over het zwerversprobleem maar na enkele dagen is men het weer vergeten. Ook de overheid treft geen maatregelen.

Een functionaris van het ministerie van Sociale Zaken en Volksontwikkeling zegt desgevraagd aan GFC Nieuws dat men al jaren probeert de overheid zover te krijgen deze mensen te isoleren. Dan komen bepaalde organisaties en die vinden dat ook deze mensen rechten hebben en zij niet als gevangenen ergens opgeborgen kunnen worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.