door Johan Donner

PARAMARIBO – Het afvalbakken-project in de binnenstad loopt goed. Steeds meer mensen maken verheugd gebruik van de nieuw geplaatste tonnen door werkers van het directoraat Openbaar Groen. In totaal zijn al 60 van de oranje vuilbakken duidelijk zichtbaar en dagelijks worden de rest van de overige 350 tonnen in de binnenstad van Paramaribo geplaatst. Oemar Jimidar, coördinator Openbaar Groen zegt dat het project succesvol verloopt omdat mensen zich bewust zijn van de tonnen en er ook naar toelopen om hun afval erin te deponeren.

Er hebben zich echter ook nu al tegenvallers voorgedaan. Een nieuwe ton aan de Domineestraat werd door zwervers uit de grond gerukt en doorverkocht aan een autowasserij enkele straten verder. Na een binnengekomen tip kon de ton worden teruggehaald door Openbaar Groen. Een ander geval betreft de straatventers die de nieuwe tonnen met een zwarte zak afdekken om precies op die plek hun handeltje te drijven.

Openbaar Groen doet een beroep op de burgerij om  tips door te geven op het telefoonnummer 430050 of 430070, waarna er onmiddellijk zal worden opgetreden. Openbaar Groen probeert met het plaatsen van ruim 350 nieuwe afvaltonnen een aantrekkelijke en toeristvriendelijke atmosfeer te scheppen in de binnenstad.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.