De verrassing was groot bij de Zweedse gezondheidsinspectie toen de instantie een kijkje ging nemen in een fastfoodrestaurant in Hässleholm. Voor het mengen van sauzen werd gebruik gemaakt van een mini-betonmolen, vertelt inspecteur Svensson in de krant Svenska Dagbladet.

‘Als je geen mixer koopt, kun je nog besparen en een ander soort machine kopen. Cementmolens zijn echter moeilijk schoon te maken (…) en dat is niet goed’, stelt Svensson. Volgens hem maakte het keukenpersoneel zich evenmin zorgen over de verf welke van de betonmixer afschilferde.

De inspecteurs gingen op onderzoek uit na een klacht van een klant die een schroefbout in zijn kebab vond. Volgens de eigenaar zijn dat dingen die kunnen gebeuren: ‘De bout is zwart, de kebab is zwart: Het is niet eenvoudig om de bout te vinden’.

De man kocht ondertussen wel een nieuwe sausmixer. Exit voor de cementmolen, dus. De gezondheidsdienst heeft het etablissement toch de toestemming gegeven om open te blijven.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.