PARAMARIBO, 12 okt – Het enkele jaren terug opgezette RCR Zorghotel Paramaribo wordt binnenkort eigendom van de staat. Dit meldt de Ware Tijd. Eigenaar Radjinder Thakoersingh zit met torenhoge schulden en wil af van het hotel langs de Surinamerivier. De koopprijs blijkt nog een heikel punt bij de onderhandelingen. Thakoersingh vraagt veertien miljoen dollar.

De tegenpartij vindt dit veel te veel. “De taxatiewaarde is tien miljoen dollar en we willen als regering niet meer betalen dan dat”, zegt een regeringsbron. Interesse is er sowieso en de hoop is om dit jaar nog de koop te kunnen sluiten. De complete tweede etage van het hotel fungeert al enige tijd als deel van het bestuurskabinet van president Desiré Bouterse. Zijn topfunctionaris en onderminister van Regionale Ontwikkeling, Mahinder Gopi, houdt er kantoor.

Geen wonder dan ook dat het hele gebouw moet gaan dienen als dbestuurscentrum. Onder meer zal het staatshoofd zelf er worden ondergebracht. Eerder moest het Nationaal Instituut voor Milieuonderzoek, Nimos, plaats maken. Het onderkomen aan het Onafhankelijkheidsplein was nodig voor het huisvesten van een deel van het bestuurskabinet. De aankoop van het zorghotel wordt gezien als alternatief voor nieuwbouw. Dat zou te veel tijd in beslag nemen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.