Aan de NV Cactus is toestemming gegeven aan de Waterkant een winkelcentrum, parkeergarage etc. neer te zetten. Dat is afwijkend van eerdere bestemmingen in de begrotingen. Er is geen haalbaarheidsstudie overlegd.

De NV Cactus zou slechts SRD 5000 aan maatschappelijk kapitaal hebben, waarvan slechts SRD 1000 zou zijn gestort. Minister Relyveld (NDP) wekte in de Nationale Assemblee de indruk dat de Dienst Monumentenzorg geen bezwaar zou hebben. Dat bleek pertinent onwaar.

In een verklaring zei een verbaasde Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES), de beheerder van de Unesco Werelderfgoedsite, als monumentenzorg organisatie nooit te zijn gekend.

SGES is tegen de bestemming omdat het een bedreiging is van de ‘outstanding universal value’van de Werelderfgoedsite. De oppositie vermoedt vriendjespolitiek. In dat verband was het niet handig van Relyveld de Bosje brug als positief eerder voorbeeld van investeren te noemen.

Ballast Nedam had immers, om de order te krijgen, miljoenen euro’s aan smeergelden aan topfiguren van het regime (Bouterse-) Wijdenbosch betaald. President Bouterse weigert de zaak te laten onderzoeken. Corruptie lijkt een belangrijk thema te worden bij de komende verkiezingen.

Driekwart van de Surinamers vindt de overheid corrupt. Door de cultuur van straffeloosheid wordt corruptie nooit onderzocht, laat staan bestraft. De ‘kruistocht tegen corruptie’ is een grote leugen gebleken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.