door Robin Rosario

ANINIPARK/BROKOPONDO – ZON thuiszorg wil haar vleugels verder uitslaan en in alle districten van Suriname een dependance hebben. Tijdens de Bigisuma Dei zaterdag, van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo)  in het Aninipark in het centrum van Brokopondo, waren medewerkers de organisatie ook aanwezig. De bigisuma’s konden gratis hun bloeddruk laten meten en kregen informatie hoe goed om te gaan met een verhoogde tensie.

GFC Nieuws sprak ter plekke met directeur Kenneth Gemert. Hij vertelde dat het de bedoeling van zijn organisatie is om in elk district een dependance te hebben. Hiermee wil ZON de seniorenburgers tegemoet te komen. “Deze groep wordt vaak genoeg in een hoek gedrukt en vergeten”, benadrukt hij. Het streven van Gemert, wiens organisatie al een goede samenwerking heeft met SoZaVo, is om landelijk haar diensten uit te breiden in de verschillende woonwijken.

De organisatie is al bezig in de meeste districten. Gemert laat weten dat er een grote vraag is naar zorg voor de bigisuma’s in het gehele land.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.