door  Robin Rosario

PARAMARIBO – In een radioprogramma van de Nationale Partij Suriname (NPS) verzorgd door de New Generation, de jongerenraad binnen de partij, rees de vraag of de jongeren daadwerkelijk de toekomst zijn. Volgens DNA-lid Patrick Kensenhuis (NF/NPS-Para) is dat de vraag die vele jongeren bezighoudt.

Zij willen de feiten zien. Zij moeten overnemen en hebben de mogelijkheden nodig om dit te realiseren. Volgens Kensenhuis moet de politiek mogelijkheden scheppen voor de jongeren om zich te ontplooien. Afkomstig uit het district Para vertelt Kensenhuis dat het onderwijs in Para niet rooskleurig te noemen is.

De regering maakt zich te weinig druk om de potentie die er in Para is. Door slechte onderwijsstructuren heeft Para te kampen met vroegtijdige schoolverlaters omdat zij door gebrek aan doorstroming niet verder kunnen. Het DNA-lid ziet Para als een technisch district met er moet gebruik gemaakt worden van wat Para te bieden heeft: toerisme, landbouw en mijnbouw.

“De regering moet inspelen op en gebruik maken van de potentie van Para”, aldus Kensenhuis. Hij juicht het initiatief toe van voorzitter Gregory Rusland om binnen de partij een jongereninstituut op te zetten. De partij heeft kader nodig.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.