PARAMARIBO, 4 sep – President Desiré Bouters peinst er geen moment over af te treden. Onder meer parlementariër Asiskoemar Gajadien van het oppositionele Nieuw Front vindt dat het wel zou moeten: “De functie van staatshoofd mag niet aan discussie onderhevig zijn.” Bouterse ziet geen eind, maar juist een begin.

“De president is vader des vaderlands. De politieke cultuur hier (in Suriname, red.) volgend, zij die meegewerkt hebben en hopen, kennen Bouterse niet. Nu is dat ding begonnen. Het Surinaamse volk heeft het laatste woord, dus zien we het wel in 2015”, zei Bouterse op zijn persconferentie. Gajadien vindt dat Suriname voorgaat, of liever het imago van Suriname. Onder de vorige regering is hard gewerkt om dat imago te verbeteren.

“Maar we zien het negatieve imago terugkomen de laatste drie jaar”, aldus Gajadien. Bouterse zegt juist aan Suriname te denken nu. Het is wat hij gedaan heeft sinds hij het nieuws vernam van zoon Dino’s aanhouding. “Je bent staatshoofd en je bent vader. Als president ben je president voor iedereen. Ik heb ervoor gekozen de zaak Dino aan een kant te laten en me te concentreren op de hoofdzaak, het belang van Suriname en onze historische taak binnen Unasur.”

De top van de Unie van Zuid-Amerikaanse staten in Paramaribo was net begonnen, toen het nieuws binnenkwam. “Je blijft mens. Ik draaide op drie en negentig tot vijf en negentig procent, het houd je bezig. Maar zoals ik al dertig jaar zeg, onze taak is de gemeenschap naar grotere hoogtes te brengen. Je kunt je niet tot wankelen laten brengen. De mensen die het hebben bedacht zijn pro’s, je moet er respect voor hebben. Maar hun opzet is mislukt om de Unasur-top in het water te laten vallen”, aldus Bouterse.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.