First lady Ingrid Bouterse-Waldring maakte gebruik van de gelegenheid om de nieuwe afdeling goederen te schenken waarmee de kinderen zich kunnen ontspannen. Foto: dWT

NIEUW-NICKERIE – Met de ingebruikname van de nieuwe kindervleugel heeft het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie inhoud gegeven aan zijn visie over gezondheidszorg voor iedereen. De afdeling heeft een permanente kinderarts die wordt ondersteund door verpleegkundigen om de beste zorg te bieden aan de patiëntjes. Dit zegt Juliët Alpin, hoofd van de Kinderafdeling.

De afdeling is uitgebreid van negen naar veertien bedden voor kinderen van nul tot vijftien jaar en biedt de mogelijkheid dat twee patiëntjes elk met een ouder kunnen slapen. De uitbreiding en modernisering van de afdeling heeft bijna SRD 600.000 gekost die het ziekenhuis zelf heeft opgebracht. De afdeling bestaat onder andere uit een non-infectiekamer, brandwondenkamer, infectiekamer, medium care kamer en isoleerkamer.

Antoine Elias, algemeen directeur van het ziekenhuis kondigt aan dat binnenkort de poli van de afdeling Cardiologie aangepakt zal worden. “Wanneer een patiënt een fietstest moet doen dan lijkt het alsof hij in een hokje zit en we willen dat dat nu veel beter moet en gaan dat ook veranderen.” Later dit jaar wil hij ook een grote beurt geven aan de spoedeisende hulp van het ziekenhuis en medio volgend jaar worden de zalen van de mannen en de vrouwen gemoderniseerd.

Presidentsvrouw Ingrid Bouterse-Waldring is dankbaar dat via Elias goede vrienden goederen doneren aan het bureau van de first lady die aan behoeftigen worden gegeven. Ze is blij dat het ziekenhuis na zestien jaar een moderne kinderafdeling heeft en waardeert het werk van zuster Alpin en haar team. “We moeten niet altijd willen, maar ook in staat zijn om terug te geven en dat hebben deze verpleegkundigen gedaan.

Lees meer: Ziekenhuis Nickerie heeft moderne kinderafdeling – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/03/01/ziekenhuis-nickerie-heeft-moderne-kinderafdeling/#ixzz4a4SDXSpZ

Dit bericht is afkomstig van Nickerie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.