door Robin Rosario

NICKERIE – Van haar correspondent uit Nickerie verneemt GFC Nieuws dat het Openbaar Ministerie, voorgezeten door Roy Elgin, gistermorgen een straf van zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar heeft geëist tegen oud- district commissaris Laksiemanarin Doebay van Nickerie. Dit wegens wegens mishandeling.

Hij heeft op 1 juli vorig jaar de monteur Roy Hiralal met een kabel mishandeld en zijn pistool in diens mond gestoken. Voor de rechter verklaarde Doebay uit zelfverdediging gehandeld te hebben omdat Hiralal hem aanviel. Het meningsverschil tussen de twee is ontstaan omdat Hiralal een auto van Doebay, die hij moest repareren, zonder diens medeweten heeft doorverkocht.

Doebay haalde ook aan dat hij tijdens zijn functie niet wilde meewerken aan gesjoemel. Hij moest ‘vernietigd’ worden. Dit gebeurde volgens hem op instigatie van Rashied Doekhie die hij de “president van Nickerie” noemde.

Die uitspraak wordt categorisch ontkend door Doekhie die zegt Doebay juist beschermd te hebben tot hij een dagvaarding kreeg van het Openbaar Ministerie. Rechter Alida Johanns zal op 18 juli een uitspraak doen en vonnis wijzen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.