PARAMARIBO-  Op woensdag  2 mei omstreeks 15.00 uur gelukte het  de politie  vier mannen aan te houden op de Suriname rivier.  Zij  worden ervan verdacht  zich schuldig te hebben gemaakt aan zeeroverij. Daarbij hebben zij op vier vissers geschoten die gewond zijn geraakt.

De vier verdachten zijn vermoedelijk meermalen actief geweest nabij de monding van de Suriname rivier. Daarbij werden vissers beroofd van allerhande zaken zoals benzine, visblazen, motoren en andere waardevolle zaken.

De verdachten werden zowel door de maritieme politie met ondersteuning van speciale politie eenheden en bijstand van de politie helikopter (PH) achtervolgd. Tijdens deze achtervolging heeft er een schotenwisseling plaatsgevonden tussen de politie en de zeerovers.

Vermeldingen dat de politie heli moet zijn beschoten en kogelinslagen moet hebben, berust op een misverstand. De vier verdachten zijn intussen in verzekering gesteld. De boot, waarin de vier verdachten zich bevonden, is in beslag genomen. Het onderzoek is in volle gang bij de Recherche van Geyersvlijt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.