Theo Asodanoe (foto K.P.S.)

De van meerdere gewapende roofovervallen verdachte, Theo Asodanoe, is vanochtend door leden van het Arrestatie-Team weder aangehouden in het dorp Goejaba te Brokopondo. De aanhouding van Asodanoe zelf vond zonder problemen plaats, zo laat de poltie aan GFC weten.

Toen een aantal in het dorp aanwezige personen door hadden dat Asodanoe door de politie was aangehouden, wilden zij voorkomen dat hij werd meegenomen. Zij gingen ertoe over om de A.T. leden te bekogelen met stenen, stukken hout en andere harde voorwerpen.

De situatie werd zo grimmig dat de A.T-ers genoodzaakt waren gebruik te maken van hun vuurwapens waarbij zij ettelijke waarschuwingsschoten moesten afvuren om de menigte op afstand te houden.

Ondanks de hevige tegenstand van delen van de dorpsgemeenschap is het gelukt om Asodanoe uit het dorp te krijgen en over te brengen naar Paramaribo.

Asodanoe zag kans om op 2 juni 2004 te ontvluchtten uit het cellenhuis van het bureau Nieuw-Haven. Sindsdien werd hij op last van procureur-generaal van Suriname opgespoord ter aanhouding en voorgeleiding. Deze verdachte gold als vuurwapen gevaarlijk.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.