PARAMARIBO- Hotel Esmeralda & Apartments juni 2012 heeft op zondag 13 mei een zangvogeltoernooi georganiseerd. Bij dit toernooi werden er drie vogels per vereniging ingezet, een best-of-three. Elke ronde duurde 15 minuten, met een pauze van vijf minuten om de volgende vogel wedstrijdklaar te maken.

Een wedstrijd duurt 55 minuten. De winnaar gaat over naar de volgende ronde. Per ronde zijn er twee personen die punten turven. Elke keer als de vogel fluit wordt er geturfd.

De vogel met de meeste punten in 15 minuten brengt zijn vereniging op een voorsprong. Omdat het om een best-of-three gaat kunnen wedstrijden in een 3-0, 2-1 of zelfs gelijk eindigen.

Ondanks het de dag voor moeders was en de picoletwedstrijden een week later zouden beginnen, was de opkomst volgens hotel Esmeralda groot. “Er blijkt weer animo te zijn voor de zangvogelsport”.

Er zijn ook twee nieuwe picoletverenigingen bijgekomen: zangvogelvereniging Wanica en zangvogelvereniging Saramaca. Ook de inactieve picoletvereniging Combinatie is er nu weer bij. Bij de rowti`s is vereniging Joshua van Houttuin(Wanica) erbij.Voorzitter Mahender Gopi toonde zich ingenomen met de groei. Toch ziet hij graag dat ook jeugdigen via de verenigingen (via hun eigen buurt) worden betrokken en dat deze tak van sport geprofessionaliseerd wordt.

Bij de twa twa`s kwamen de vogels van Black Eagle uit tegen Broko Dee. De stand: 95-53,57-60 en 49 -64. Bij de rowti`s kwamen Mahanoy Stars – S.S Stars tegen elkaar uit. Uitslag:8-1 , 0-34, 0-0. De finales worden op zondag 24 juni afgewerkt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.