Zangeres Poppe gaf het volgende in een gesprek over haar aankomende songs.  “Ik ben nooit gestopt met muziek maken. Alleen was mijn focus op andere dingen, waaronder mijn werk. Ik heb mijn fans beloofd nooit te zullen stoppen met muziek. Het is mijn passie”, zegt de reggae- en dancehallartieste Poppe.

Volgend jaar komt een nieuw album, getiteld ‘Naf’ Mi’, uit. Hiervoor gaat de artieste singles uitbrengen. De eerste ‘Ati e krei’ is al uit en op 30 november komt de tweede uit. Het nummer heet ‘Nen nanga fesi’ (Names and Faces). In december komt een derde single uit.

Poppe geeft aan dat het nieuwe album elf pittige tracks zal bevatten. Simonia Darson, zoals ze officieel heet, woont nu in België en treedt niet veel op. Ze doet meer aan het brengen van een zingende boodschap onder de naam ‘Poppe Boskopu’.“Het gaat heel goed. Ik ben veel geboekt voor de zingende boodschap. Poppe Boskopu is een hit ano namaak!”. Het zal volgens de reggae- en dancehallartieste niet meer zolang duren, dan kunnen de fans haar live bewonderen in haar geboorteland.

Poppe heeft diverse hits op haar naam staan, maar voor haar is ‘Mi Law‘ die in 2017 uitkwam een wereldhit. Ook ‘Noti f’ un no dé dya’ met Tranga Rugie is in de smaak gevallen, gezien de reacties. Haar eerste hit scoorde ze met ‘Yu na mi engel’ (‘Jij bent mijn engel’), een duet met Damaru. Ook haar tweede succesnummer, ‘Pasensi Uma’ (‘Geduldige vrouw’) was een collab met de ‘Mi Rowsu’-zanger.

Daarna bestormde Poppe de hitlijsten met ‘Hard om te zeggen’, een samenwerking met Damaru en rapper Donavey. Met ‘Bla Bla’, een samenwerking met de rapper Fenomeen, scoorde de reggae- dancehall artieste haar vierde hit in Suriname. Verder volgden onder meer ‘Mamio Mofo’ met Donavey en ‘Ratata’ met Enver.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.