PARAMARIBO- Het Openbaar Ministerie in de persoon van officier van justitie Duncan Nanhoe houdt op 16 januari 2013 requisitoir in de zaak waarbij een politieman ervan verdacht wordt op 29 oktober Galimo Adjako aan de Saramaccastraat opzettelijk van het leven te hebben beroofd.

De politieagent verklaarde gisteren dat hij op die dag een waarschuwingsschot in de lucht had gelost. Dit schot raakte Adjako, die uiteindelijk aan de verwonding overleed. De politieman was in de Saramaccastraat om een winkelier, die ruzie had gekregen met een man, weg te brengen. Hij was bezig de verhitte menigte tot rust te manen, terwijl zijn collega’s in alle macht probeerden de winkelier, die met de dood bedreigd werd, af te voeren.

Terwijl de politieauto wegreed met de winkelier, sloeg iemand hem tegen zijn slaap, als gevolg waarvan hij een black-out kreeg. Toen hij weer enigszins bijkwam, zag hij de menigte op zich afkomen. Hij voelde zich bedreigd en greep daarom naar zijn dienstwapen om een waarschuwingsschot te lossen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.