“Vrij veilig of doe het niet”. Dat is de duidelijk boodschap van de Youth Advocacy Movement (YAM), de jongeren werkarm van Stichting Lobi, aan de jeugdigen. YAM heeft op Valentijnsdag voorlichting gegeven aan jongeren in de binnenstad.

YAM koos als locatie de hoek Steenbakkerij,- en Domineestraat bij Kersten om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. YAM ondervoorzitter Conrad Acton zegt dat de YAM -jongeren vaker voorlichting geven over de gevaren van het hebben van onbeschermde seks.

Het is belangrijk dat onze jongeren de boodschap tot zich nemen. Even belangrijk is het dat die awareness opgang komt en dat jongeren een seksueel gezonder leefstijl opna gaan houden, vindt Acton.

YAM heeft thans een nieuw bestuur onder voorzitterschap van Sarafina Naarden. Dit is hun eerste activiteit geweest. Volgens Acton gaan zij, gelet op het succes op Valentijnsdag, met de directie van Stichting Lobi om de tafel om dit te continueren. Gedacht wordt aan voorlichtingsdagen op alle nationale vrije dagen.

Op de vraag of YAM seks stimuleert, zegt Acton dat zij als jongeren het jammer vinden dat vele Surinaamse ouders nog zo denken. “Onze ouders sluiten de ogen voor de realiteit. Veel jongeren zijn al heel jong seksueel actief. Wat wij moeten doen, is deze jongeren bewust maken dat als zij seksueel actief zijn, zij dat veilig moeten doen. Voor die jongeren die nog niet seksueel actief zijn zeggen wij van YAM, stel het zolang mogelijk uit. Ouderen willen hun ogen sluiten voor heel veel dingen, maar dat is de realiteit. Wij van YAM streven voor een gezonder leefmilieu en gezonde jongeren. Als wij het roekeloos seksueelgedrag voortzetten, dan gaat het totaal mis”, aldus Acton.(Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.