PARAMARIBO – Het muzikale team van Yaad kiya Dil zal over pakweg een week ook het Nickeriaanse publiek trakteren op muziek. Het team, dat onder leiding staat van volksvertegenwoordiger Shailendra Girjasing, werd ongeveer twee jaren terug opgericht. Andere bekende artiesten die ook pro deo hun zangtalenten tonen aan het publiek zijn Ashna Changoer, Farish Barsatie, Shama Ragoebier, Sunil Harpal,Reshma Ramcharan, Savita Kasimbeg, Danny Thakoer, Shanta Mungra en Shanaaz Khodabaks.

“Met de launch van de eerste cd ‘Aradhna’, die bestond uit bhajans, heeft de groep van Yaad kiya Dil de harten van het publiek veroverd”, vertelt Girjasing. Een reden te meer om een tweede en een derde cd te lanceren, die ook een kassucces werden binnen de hindostaanse gemeenschap. “Er is toen een serie ontstaan. We hebben pas nog nog weer een nieuwe cd gelanceerd in het Mambo Grill Ressort. Het publiek was laaiend enthousiast en de zaal was bomvol. Daarna hebben we ook een optreden gehad in discotheek Starzz. Nu hebben we dus ook aan het district Nickerie gedacht. Op 14 september treden we op in Zeedijk Launch en de dag daarna geven we een optreden weg in het CCN-gebouw’’, vertelt Girjasing verder.

De stijl van de muziek die wordt gezongen is ook apart. Het concept is namelijk dat oude hindostaanse populaire hits in een nieuw jasje worden gestoken met de mogelijkheid ook op de nummers te dansen. Girjasing is enthousiast over de komende voorstellingen in Nickerie. Het publiek in Nickerie heeft vorig jaar heel positief gereageerd. “Het was ons een genoegen om in het district op te treden en we verwachten nu ook niets anders dan dat Nickerie weer positief reageert”. De voorstellingen worden geheel gratis vertoond, meldt de organisatie. Enkele bekende nummers die het team ten gehore zal brengen zijn: ‘Hame Tumse Pyar Kitna’, ‘Peheli’, ‘Wo Chali’ en ‘Tum mudjhe yu bhoela na pawoge’.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.