PARAMARIBO-”Mijn zoon kwam thuis en vertelde mij dat hij amsoi en kip had gekregen om te eten, maar dat er kleine wormen in de groente zaten. Bij een paar andere kinderen was dat ook het geval.
De kinderen vertelden dit aan de juf, maar zij vond dat de kinderen een excuus zochten om de groente niet te eten. Toen zij zelf ging eten, zag ze ook in haar groente wormen en gooide deze weg”. Dit is het relaas van de moeder van een leerling van de OS RA Tammengaschool. Maandag constateerden de leerlingen tijdens het nuttigen van hun maaltijd dat er wormen zaten in de rijst met amsoi, die als voeding voor de nascholing was geleverd. De leerlingen weigerden de groente te eten en stelden de leerkracht, die hen in eerste instantie niet wilde geloven, hiervan op de hoogte.
Schoolhoofd Lucia Simons verklaart dat zij van leerlingen had vernomen dat er wormen in de groente zaten. De leerkracht,die belast was met het opdienen van het eten, bevestigde tegenover haar dode wormpjes in de groente te hebben gezien. Simons heeft intussen de mensen die het eten leveren in kennis gesteld van de onsmakelijke ervaring.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.