Het ministerie van LVV heeft samen met IICA een workshop gehouden met de stakeholders over het SPS-project voor een betere ontwikkeling in de productie en handel van de agrarische sector.

De Inter-American Institute for Coorperation on Agriculture (IICA) heeft in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een ééndaagse workshop gehouden op 20 februari 2014. Tijdens deze workshop is de huidige status en behoefte van de agrarische sector in Suriname in kaart gebracht, meldt de voorlichtingsdienst van LVV.

De deelnemers van de workshop zijn stakeholders uit de private en publieke sector. Behalve LVV en IICA hebben het ministerie van HI, Niet-Gouvernementele Organisaties, scholen, verenigingen en internationale organisaties ook geparticipeerd.

Deze workshop maakt deel uit van het project ‘Sanitary and Phytosanitary Measures’ (SPS) die 3 september 2013 van start is gegaan. Het doel van SPS is om de productie en de handel in de agrarische sector te verhogen volgens de internationale standaarden en waarbij de veiligheid voor plant, dier en mens en het milieu in acht wordt genomen.

IICA is de uitvoerende organisatie van het SPS die nauw samenwerkt met het CARICOM-Secretariaat, Caribbean Regional Fisheries Mechanism (CRFM) en de SPS-committee van de Republiek Dominica.

De Europese Unie (EU) financiert het project. Het prodject duurt 42 maanden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.