Na de succesvolle viering van de Internationale Dag van de Vrouw vond op 12 maart op het Maria Internaat een workshop plaats voor vrouwen en meisjes in de leeftijd van 14 – 25 jaar over creatief schrijven door de schrijfster Mrs. Lauren Ming Holden.

Deze workshop is volgens een persbericht tot stand gekomen met ondersteuning van de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Deze workshop voor jonge aspirant-schrijfsters had tot doel de aandacht te vestigen op hoe creatief schrijven toegepast kan worden voor de empowerment van vrouwen en jongeren.

Creatief schrijven als middel van vrijheid van meningsuiting is een manier om vrouwen en jongeren te stimuleren om voor zichzelf en hun rechten op te komen, vervolgt de directie.

Deelnemers aan deze workshop waren 20 jonge vrouwen van het Christophorus internaat, Stichting COCON en het Maria meisjes Internaat die participeren in het Youth Development and Juvenile Justice Program/Kari Yu! dat met fondsen van USAID wordt geïmplementeerd door de Pan American Development Foundation.

Mrs. Ming Lauren Holden is een award-winning auteur die in de maand maart op uitnodiging van de Amerikaanse ambassade workshops verzorgt voor belangstellenden. Zij heeft in verschillende landen in de wereld haar sporen verdient op schrijversgebied en levert haar bijdrage op diverse blogs en magazines.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.